• Gratis verzenden vanaf 75 euro in NL
  • De beste kwaliteit edelstenen
  • Persoonlijke aandacht voor jou
  • Bezoek onze winkel op afspraak

Het ontstaan van de Edelstenenloods 

DE MAGIE VAN HET STENENRIJK

“Toen ik via een droom ontdekte dat de kennis en de verspreiding van kristallen mijn levensdoel is, beloofde ik God dat ik hier mijn levenstaak van zou maken.”

DE NATUUR BIED MIJ TROOST

Als kind hield ik van sprookjes, bossen, stenen, planten, dieren, schelpen en de zee. In mijn overtuiging hebben zij ook een ‘spirit’ en daarmee belangrijk voor mij; ik ben onderdeel van een groter geheel. Bij deze natuurelementen voel ik mij veilig en gesteund; voel ik de aarde en haar oude wijsheid. Zij zijn de magie in mijn leven.

DROOM

“Ik kwam bij een grot met ervoor een kade waar een groot schip lag aangemeerd. Dat schip deinde hard op en neer en dreigde te zinken. Ik rende in paniek de grot in want ik wilde het schip 'redden'. In die grot kwam ik een vriendin tegen die rustig, als een soort 'Boeddha' beeld, roerloos op een grote steen in lotus houding zat. Ik vroeg haar of ze mij wilde helpen met het zoeken naar ... jawel ''Kristallen''.

Ik had deze kristallen nodig om de "wereld te redden" van de ondergang; dat kon alleen maar met de kristallen. Het schip stond voor mijn gevoel voor de "ondergang" van de mensheid. Mijn vriendin bleef daar rustig zitten en zei dat ze zou blijven zitten waar ze zat maar dat ze er voor mij zou zijn wanneer ik haar nodig had. Ik bleef rennen op zoek naar de kristallen...” Zonder deze was de wereld verloren ...

De droom liet mij niet los en diezelfde dag voelde ik de drang om mijn vriendin (uit de droom) te bellen. Zij stelde voor om samen naar de Mineralen Beurs in Rijswijk te gaan.

Met de droom in mijn achterhoofd én het gevoel een nieuwe missie te hebben gingen we naar de beurs. Ik werd letterlijk overspoeld door alle informatie, met hoofdpijn en overprikkeling als gevolg. Overigens mocht dat de pret niet drukken. Eerlijkheidshalve voelde ik op dat moment niet veel bij het aanraken van de mineralen en overige stenen.

Tot het moment dat twee vriendelijke Kossovaren zag. Daar lag een groot zwart, stoer mineraal dat mij meer aan de planeet Mars deed denken dan aan een creatie van de aarde. Ik pakte hem op en letterlijk werd ik -voor mijn gevoel- de grond ingetrokken; in mijn lichaam voelde ik alle aderen tintelen, van hoofd tot teen. WAUW, dit bedoelde men met de energie van kristallen! Dit was de eerste keer in mijn leven dat ik persoonlijk de trilling van een kristal kon waarnemen. Vanaf dat moment stond ik ook open. Ik was ervan overtuigd dat Stenen een trilling hebben naast het feit dat ze wonderbaarlijk mooi zijn!

Vanaf deze bijzondere dag, ongeveer drie jaar geleden, ben ik begonnen met het onderzoeken van de wondere wereld van de mineralen. Zowel geologisch als spiritueel wilde ik alles weten van mineralen en edelstenen. Ik kocht grote partijen stenen op van mensen die er van af wilden en voelde en googlede erop los. Ook vroeg ik 'oude stenen handelaren' het hemd van het lijf.

Op deze manier kon ik voelen en ervaren wat wat was... Letterlijk DUIZENDEN stenen passeerden mijn handen. Ons huis begon uit te puilen en mijn bankrekening liep leeg. De behoefte om uit te wisselen, te ruilen, en nieuwe vrienden te maken in de mineralen wereld groeide met de dag. Dit liep parallel aan mijn behoefte om ook kennis te gaan delen en deze te verspreiden op een grotere schaal. Als standhouder op de edelstenenmarkt kon ik mij uitleven op de edelstenen. Dit was en is nog steeds geweldig. Ik kon raak niet uitgepraat over de wondere wereld der kristallen.

Eind 2018 hebben wij ons droomhuis gevonden met daarin een winkelpand en een grote loods.

In Augustus 2019 was het eindelijk zover en konden wij gaan bouwen aan ons eigen mineralen paradijs. En, ik zeg inderdaad wij, want mijn hele gezin heeft hierin letterlijk een 'steentje' bijgedragen, ieder op zijn eigen manier. Mijn droom was uitgekomen; een mooie showroom gevuld met alle schatten der natuur!

De Edelstenenloods stelt zich graag persoonlijk aan jou voor

Mijn naam is Sarah en samen met mijn man Marc en twee zonen Rick & Ryan leven wij ons droomleven met ‘De Edelstenenloods’ in Gelderland. Onze kat Vos speelt ook een belangrijke rol in ons leven omdat hij haarscherp de energie van de stenen kan lezen/voelen. Wij bieden de mooiste edelstenen, mineralen en sieraden in onze edelstenen-webwinkel én in de fysieke edelstenen-winkel in Gelderland.

Edelstenen en emoties 

WAAROM ZIJN DEZE EDELSTENEN ZO BELANGRIJK voor onze gevoelswereld?

Omdat de mensen, via deze natuurschatten, met de aarde zijn verbonden; omdat de mensen onderling met elkaar zijn verbonden en omdat er verbinding is met de materie en spirit.

De kristallen geven meer betekenis in ons leven; meer vrienden; meer rust; meer verwondering; meer uitwisseling; meer geborgenheid; meer bescherming; meer troost; meer kennis; meer antwoorden; zijn helend, iets om naar uit te kijken; om elke dag van te genieten maar ook te waarderen wat de aarde ons schenkt. Dit wil ik met de hele wereld delen!

Edelstenen & kinderen 

WAAROM KINDEREN HEEL GOED ZELF WETEN WELKE STEEN BIJ HEN HOORT...

Stenen maken van jongs af aan deel uit van mijn leven op een onbewuste manier. Ik weet nog heel goed dat ik dolgraag friemelde met schelpen, fossielen en stenen die ik buiten had gevonden. Waar ik ook was, een steen had al gauw mijn aandacht. Ik vond het heerlijk om naar de glinsteringen te kijken in kiezels of keien. Ook het geluid van stenen die tegen elkaar ketsen kon mij eindeloos fascineren. Het leggen van patronen en figuren vond ik ook leuk. Ik was mij er destijds niet van bewust dat dit een 'grid' was, laat staan het bestaan ervan. Voor mij WAS het er gewoon! Het kwam van binnenuit en ik deelde deze voorliefde alleen met mijn broertje. Door mijn toedoen at hij zelfs een steen op omdat hij dacht dat het een snoepje was. OEPS! Hij heeft het gelukkig ook weer terug gegeven aan de aarde ;)

Regelmatig had ik zelf een tijgeroog in mijn buurt die dan ineens weer verdween. Op de een of andere manier wist ik altijd dat deze steen bij mij terug zou komen wanneer ik haar nodig had. Ik wist gewoon dat deze steen mij zou beschermen. Niemand had mij dit verteld ik WIST het gewoon.

Dit is precies de reden waarom kinderen zo goed zijn in het uitzoeken van de steen die bij HEN hoort. Terwijl volwassenen soms worstelen met het vinden van de 'juiste steen'. Wanneer je met jouw kind (eren) naar onze showroom komt vraag ik je bewust om je kind(eren) hun gang te laten gaan met uitkiezen van hun steen. Want, ''zij weten het wel'', zij twijfelen niet. Zij 'zijn' en zij 'weten' vanuit hun gevoel welke steen het beste bij hen past.

Wij helpen jou graag aan juiste stenen voor jouw collectie, interieur of mindfullness.

Liefhebbers van edelstenen,mineralen en fossielen je ben van harte uitgenodigd bij ons in ‘De Edelstenenloods’. Tijdens je bezoek kun je de steen vinden die bij jou past en alle vragen stellen die je wilt weten over jouw favoriete kristallen.

We heten jou graag welkom in ons paradijs maar je kunt ook gewoon op je gemak winkelen in onze edelstenen webshop.

Wij staan graag voor jou klaar, of het nu digitaal is of in onze winkel we horen graag van je.

Een vrolijke groet,

Sarah, Marc, Ryan, en Vos